fbpx

Tuina Chinese lichaamsmassage therapie

Tuina5

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat het lichaam uit een netwerk van meridianen. Meridianen zijn energiebanen, waarop acupunctuurpunten liggen en waardoor onze energie (Qi), bloed en lichaamsvloeistoffen in het lichaam worden verspreid.

Ze voeden het lichaam en zorgen dat lichaam en geest in balans blijven. De meridianen maken contact met organen, voeden en bevochtigen elk deel van ons lichaam. Zo zorgen ze ervoor dat er gezondheid, innerlijke rust en evenwicht is. De Qi, het bloed en de lichaamsvloeistoffen dienen altijd gelijkmatig te stromen en voldoende aanwezig te zijn. Door verschillende oorzaken kunnen er volgens de TCG blokkades, overschotten of tekorten ontstaan met pijn, ongemak en/of ziektes als gevolg. In normale omstandigheden kan het lichaam een disbalans relatief eenvoudig terug in evenwicht brengen. In geval van ziekte is het lichaam niet in staat om het evenwicht te herstellen.

 

Tuina4

De Chinese Tuina Massagetherapie is een krachtige en effectieve therapeutische massage. Tijdens de Tuina massage worden verschillende manuele technieken toegepast op de meridianen, het aangedane gebied en de betrokken acupunctuurpunten.

De Qi-stroom (lichaamseigen energie) wordt in beweging gebracht en kan weer vrij en gelijkmatig door het lichaam stromen. Als deze in balans is voel je meer ontspannen en vol levenskracht. Door een Tuina massage is het mogelijk een disbalans in het lichaam op te heffen. Hierdoor ontstaat een beter algemeen welbevinden, een betere balans en herstel in gezondheid.

De Chinese Tuina Massagetherapie is zeer effectief bij het behandelen van lichamelijke (pijn)klachten oa. in de nek, rug, gewrichten, spieren en pezen, blessures, buikklachten, slaapproblemen, bij vermoeidheid en stress. Het versterkt het immuunsysteem en helpt ziekteverwekkende factoren uit het lichaam verwijderen.

Door het toepassen van massage, samen met het gebruik van cupping, guasha en/of moxa kunnen disbalansen worden opgelost en kan het lichaam zichzelf terugbrengen in een natuurlijke en gezonde balans.