Wonderzout

Wonderzout Keltisch Zeezout

Praktijk Twist is aldoor bezig om mensen te ondersteunen, om mede zelf een balans terug te vinden in zijn/haar gezondheid. Dit wonderzout biedt ondersteuning naar een gezonde balans van het lichaam!

Dit zout, Keltisch Zeezout, noem ik wonderzout, omdat het zeer rijk is aan mineralen en spoorelementen, die in perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Van alle zouten heeft Keltisch zout het laagste gehalte aan natriumchloride en is daarmee het zachtste en ‘vriendelijkste’ zeezout ter wereld. Dit zout bevordert de gezondheid van mens, dier, bodem en plant. We hebben allemaal een zo volledig mogelijk spectrum aan mineralen en spoorelementen nodig, mineralen ondersteunen het leven!

Het gevolg van mineralentekort geeft verzuring en heeft ziekte tot gevolg!

Keltische zeezout kent meerdere toepassingen:

  • `Sel gris’ wordt ook gebruikt als aanvullend mineralencomplex (in de vorm van een zoutwateroplossing, ‘Sole’ genaamd). Het drinken van Sole mineraliseert ons lichaam en daarmee verbeter je je gezondheid en vitaliteit.
  • Je kunt het ook prima als badzout gebruiken of in een voetenbad, waarmee je je lichaam ontzuurt.
  • Je kunt met dit zachte zout zelfs je tanden poetsen!
  • In de keuken dient het als smaakmaker van gerechten of als marinade voor bijvoorbeeld visgerechten.

Sole, het mineralencomplex:

Hoe maak je Sole?
Vul een glazen pot of fles met ⅓ Keltisch zeezout en ⅔ bronwater, doe de deksel of dop erop en schud de inhoud flink. Je zult merken dat er onopgeloste zoutkorrels op de bodem blijven liggen, een teken dat het water niet meer zout kan opnemen en dus volledig verzadigd is . Het water is dan verzadigd en je hebt geconcentreerd mineraalwater met 84 elementen erin in exact de juiste verhouding. Deze geconcentreerde zoutwateroplossing wordt een ‘Sole’ genoemd en is 7 tot 8 keer zouter dan zeewater. Het is dan ook niet verstandig om de Sole rechtstreeks te drinken! In plaats daarvan los je één theelepel Sole op in een glas water. De grootte van het glas doet er niet zo veel toe, het gaat erom dat je die ene theelepel binnenkrijgt.

Het advies is om ’s ochtends een glas met Sole te drinken na het wakker worden en ’s avonds voor het slapen gaan. Op deze manier voorzie je op eenvoudige en effectieve wijze je lichaam dagelijks van een complete dosis mineralen in de exacte verhouding, balans en samenstelling zoals alleen de zee deze kan bieden. Een betere, goedkopere en effectievere manier om jezelf natuurlijke mineralen toe te dienen is er niet!

Hoe gebruik en bewaar je de Sole:
Elke dag 1 of 2 theelepels van dat water oplossen in een glas water, en opdrinken.
Het beste is ’s morgens bij het ontwaken als eerste een glas met Sole te nemen en ’s avonds voordat je gaat slapen.

De Sole bewaar je niet in de koelkast, maar gewoon op kamertemperatuur, op een koele en donkere plek, niet in het zonlicht. Op deze manier is het oneindig houdbaar.

Gebruik als badzout
Een zeer gezonde toepassing van Keltisch zeezout is om er een bad in te nemen. Menigeen die huidklachten heeft ziet deze als sneeuw voor de zon verdwijnen na een duik in de zee.
Bij huidproblemen, kan het Keltische zeezout er mede aan bijdragen dat uw huid tot rust komt! Werkt verlichtend voor: uitslag, eczeem, psoriasis en schimmels.

Gebruik als tandpasta
Sommige mensen poetsen dagelijks hun tanden, tandvlees en tong met een paar korreltjes Keltisch zeezout en hebben ervaren dat zij er in korte tijd wittere, schonere en gladdere tanden, sterker tandvlees en een schonere tong door gekregen.
Het zout is zacht dus schuurt niet het glazuur van de tanden eraf.
Laat na het poetsen het zout, dat zich heeft vermengd met het speeksel, nog enkele minuten rondgaan in de mond waarmee dagelijks de gehele mond ontsmet wordt en wordt voorzien van een basisch milieu. Een betere en goedkopere tandpasta is er niet te vinden!

Zout biedt geneeskracht

  • Keltisch zeezout bevat maar liefst 84 mineralen en spoorelementen waaronder magnesium en dit mineraal verlaagt de bloeddruk. Dit in tegenstelling tot de meeste andere soorten zout welke geraffineerd, sterk bewerkt zijn en nog slechts bestaan uit Natrium en Chloride wat juist bloeddruk verhogend werkt zoals keukenzout.
  • Zeezout geeft het lichaam een gewaarwording van harmonie, heeft een diepgaande, positieve effecten op de cel niveaus.
  • Daarnaast stimuleert Keltisch Zeezout de stofwisseling. Het helpt het maag darmkanaal te zuiveren, te ontslakken en te ontgiften. Hierdoor heb je minder de neiging om toe te geven aan verslavingen als tabak roken, alcohol, koffie drinken en zoetwaar eten.
  • De belangrijkste werking van zout is dat het goed is voor de homeostase. De homeostase is een evenwicht in dynamische processen. Ons lichaam is zo´n proces. Het is het geheel van het zenuwstelsel en organen dat via informatie uitwisseling aangeeft welke stoffen op welke plaats nodig zijn. In het bloed zorgen hormonen voor het evenwicht en in het zenuwstelsel neurotransmitters. Gezond Keltisch zout bevorderen de homeostase.