fbpx

Zwangerschapsreflexologie

Specialisatie-Zwangerschap3

De zwangerschapsreflexologie activeert het zelfgenezend vermogen, waardoor klachten verlicht kunnen worden. Het is goed wanneer klachten verlicht kunnen worden zonder het gebruik van toxische medicijnen. Dit is ook een reden waarom deze therapie zo breed inzetbaar is. Zwangerschapsreflexologie optimaliseert de gezondheid, voor, tijdens en na de zwangerschap, zowel lichamelijk als geestelijk en kan worden ingezet in 3 stadia van de zwangerschap:

Stadium 1: Voordat je zwanger bent/zwangerschapswens

  • Wil je in goede gezondheid je lichaam voorbereiden op een zwangerschap? Of lukt het jullie niet om (direct) zwanger te worden?  Belangrijk is dan om je menstruatiecyclus te reguleren en optimaliseren, PMS te bestrijden, je hormoonhuishouding in balans te brengen, stress te reduceren, je nachtrust te verbeteren en/of te optimaliseren, algemene (emotionele) blokkades op te heffen. Voor optimalisatie is het belangrijk om zowel de vrouw als de man te behandelen.

Stadium 2: Tijdens je zwangerschap

  • Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Hierdoor kunnen zich tal van klachten voordoen die gerelateerd zijn aan de optredende veranderingen. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten – lichamelijk én geestelijk – te verlichten. Deze therapie kan uitkomst bieden op veel van deze klachten, denk bijvoorbeeld aan: (aanhoudende) misselijkheid, maagzuur, pijn in je spieren en gewrichten (rug en bekken), hoofdpijn, vermoeidheid, stemmingswisselingen, (recidiverende) blaasontsteking, harde buiken, obstipatie, slapeloosheid, (milde) oedeem,(milde) hoge bloeddruk, beginnende zwangerschapsdiabetes.
  • Zwangerschapsreflexologie geeft het lichaam ook een goede voorbereiding op de bevalling. De therapie kan eveneens worden ingezet bij het in gang brengen van de bevalling, om de weeën op te wekken wanneer je uitgerekend bent, helpen bij het draaien van een kindje in stuit- of dwarsligging (behandeling mogelijk tussen 32ste en de 34ste week) en weeën remming en pijnbestrijding tijdens de bevalling en het loslaten van de vrucht na een miskraam.

Stadium 3: Na de zwangerschap

  • Na de zwangerschap zo snel mogelijk weer de balans hervinden naar je “normale situatie”, lichamelijk en geestelijk?
    Wanneer je moe, slap en futloos bent, een zware bevalling gehad hebt, loopt het geven van de borstvoeding niet lekker of lopen je emoties soms op door de veranderde omstandigheden. Belangrijk is om het immuunsysteem te optimaliseren, doorbloeding en energieniveau te stimuleren, balanceren van de hormoonhuishouding, spieren en gewrichten ondersteunen om weer in de oude vorm terug te keren.

Specialisatie-Zwangerschap2

Voetreflextherapie kan ook waardevol zijn bij de baby, wanneer er problemen zijn met de darmen, het slapen, onrustig zijn of veel huilen.