fbpx

Over ons

Ik ben Mieke Oomen en per juni 2013 trots van start gegaan met Praktijk TwisT.

De interesse in de natuurlijke, energetische en traditionele Chinese geneeskunde groeit nog steeds elke dag! De bijzondere en indrukwekkende behandelwijze, het natuurlijke herstel en het zelfgenezend vermogen van het menselijk lichaam geeft mij meer en meer de uitdaging om met de meest bijzondere klachten aan de slag te gaan.

We werken in de praktijk aan een positieve “TwisT in gezondheid”, vermindering van stress en bevordering van  levensgeluk!

Ik ben gefascineerd geraakt door de andere kijk naar het ontstaan van klachten in het menselijk lichaam. Op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten, vervolgens het lichaam terugbrengen in balans, waardoor ontspanning, herstel en genezing volgt.

Na de 3-jarige VoetreflexPlus opleiding is een hele waardevolle uitbreiding in de praktijk, de 3-jarige opleiding tot Tuina Chinese Massagetherapeut geweest. De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) heeft mij in zijn macht! Onvoorstelbaar en bijzonder wat er met deze, voor hier bij velen, onbekende theorieën bereikt kan worden in herstel van gezondheid en innerlijke balans. In China is deze therapie al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de TCG. Bijna elk Chinees ziekenhuis heeft een massage afdeling en is voorzien van deze vorm van geneeskunde.

In oktober 2014 en 2018 heb ik indrukwekkende en onvergetelijke studiereizen naar China gemaakt, waar ik diverse specialisaties gevolgd heb in Tuina Massage aan de Universiteit van Beijing en stages gelopen in verschillende ziekenhuizen om te zien hoe deze eeuwenoude technieken daar in de reguliere zorg worden toegepast. Zo geweldig om deze nu ook hier toe te kunnen en mogen passen.

Om de complementaire therapeuten en docenten verder te versterken en te ondersteunen, meer bekendheid te creëren bij de consumenten heb ik Yigo – Kracht in verbinding ontwikkeld. Eén community, tientallen therapievormen, samen verder groeien. Kijk op www.yigo.nl voor een breed scala aan disciplines, therapeuten en opleidingen.

Wegens de enorme vraag en aanhoudende drukte heeft de praktijk sinds september 2018 een super fijne versterking
gevonden in mijn collega Lisette Mercelina.

Al geruime tijd is Lisette werkzaam als therapeut en is nog steeds verbaasd over wat aanraking met een mens kan doen. Ze beoefent haar vak met hart en ziel en is nog steeds in ontwikkeling. Met een variëteit aan Oosterse en Westerse therapievormen, zoals VoetreflexPlus, Tuina, Vlow® Borstweefseltherapie, Sportmassage probeert het beste resultaat te behalen door de behandeling op de cliënt af te stemmen. Een fijn bijkomend effect is dat ze zelf rustig wordt van het geven van massages en deze rust weer teruggeeft aan de cliënt, waardoor hij/zij een enorme ontspanning ervaart. Ze geeft verschillende massages van ontspannings- tot klachtgerichte behandelingen.

Tree

Ben je nieuwsgierig geworden, maak een afspraak, laat je behandelen en deel ons enthousiasme!